Voor de mooiste poezen……. Kijk op www.levindaworldoffragdoll.nl

Bekijk ook onze Facebook pagina!

www.zooBIO.nl

Rasinfo

Teddy dwerg: Het ras is niet erkend in Nederland. Ook is het in Duitsland, het land waar dit ras gefokt is, niet erkend; wel is er in Duitsland een standaard vastgesteld door verschillende serieuze fokkers.

Type & bouw: Het lichaam van de Teddy dwerg moet van shouder tot staat gelijkmatig breed zijn, ze moeten kort en gedrongen zijn, met korte fijn gebouwde pootjes en een mooi afgeronde achterhand met een staart die dichtbij het lichaam staat.

Gewicht: Het gewicht van een Teddy dwerg ligt tussen de 800 en de 1700 gram. Het ideale gewicht van de voedster is rond de 1350 gram. Als een voedster wat zwaarder is, is dit niet zo erg want dan gaat de bevalling vaak voorspoediger. Bij de Teddy dwerg ram licht het gewicht tussen de 900 gram en de 1500 gram. Het ideale gewicht voor rammetjes is eigelijk zo klein mogelijk, zeg maar 900 gram. Door kleine rammetjes te gebruiken hou je het ras aan de maat. 

Vacht: Het haar moet tussen de 4 en 6 cm lang zijn. Het eerste half jaar hebben de Teddy's nog veel ondervacht wat kan klitten en vilten dus dienen ze goed bijgehouden te worden. Na de eerste vachtwissel komt de echte vacht; deze is langen zijdeachtig, klit minder en vervilt ook bijna niet. Deze vacht valt als het ware als een cape om het lichaam heen. Angora vacht is dus niet wenselijk bij de Teddy dwerg.

Kop: Rammen en voedsters moeten een brede korte kop hebben, ze moeten een korte hals hebben. Er mag in dit ras geen wamvorming voorkomen. De ogen zijn groot met een krachtige oogkas en steken iets naar buiten.

Oren: De oren van een Teddy dwerg moeten rechtop staan en tussen de 5 en 6,5 cm lang zijn. Hoe kleiner hoe mooier. De oren moeten iets uit elkaar staan met een weldadige bos kophaar er tussen. De oren zelf moeten flink behaard zijn en mooi afgerond.

De Teddy dwerg is een heel mooi lief konijntje wat op zijn tijd van aandacht houd. De teddy dwerg wil graag geborsteld wordt. Ze mag graag rustig bij je zitten maar houd ook van bewegen even in de tuin in een ren is dan ook zeker even aan te raden. Het is een heel mooi en bijzonder huis dier waar je heel veel aan hebt.

 

 


Teddy's Wereld